NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KULINARIA ! » SPAGETTI CARBONARA

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Spagetti Carbonara

niezłe
  
sq6ade
19.03.2010 23:06:08
poziom 2



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Wrocek

Posty: 91 #499405
Od: 2008-5-9


Ilość edycji wpisu: 1
Składniki:
makaron spaghetti
30 dkg wędzonego boczku
1 cebula
250ml śmietany 18%
1 jajo
trochę startego żółtego sera
bazylia, pieprz, sól

Jak:

W posolonej wodzie (ja daję 3 łyżeczki) gotujemy makaron spaghetti na aldente - ja dodaję łyżkę oleju.
W tym czasie boczek i cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i obsmażamy na małym ogniu, mieszając co chwilę. Następnie dodajemy śmietanę rozbełtaną z jajkiem i dokładnie mieszamy,aż
sos ciut zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Ugotowany "al dente" makaron polewamy sosem i posypujemy startym serem.

Przepis z folderu Biedronki i ichnich składników - wyszło jak trza i nie było dąsów
od najmłodszego co uważam za sukces bo to niejadek oczko



Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KULINARIA ! » SPAGETTI CARBONARA

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!


TestHub.pl - opinie, testy, oceny