Spagetti Carbonara
niezłe
Składniki:
makaron spaghetti
30 dkg wędzonego boczku
1 cebula
250ml śmietany 18%
1 jajo
trochę startego żółtego sera
bazylia, pieprz, sól

Jak:

W posolonej wodzie (ja daję 3 łyżeczki) gotujemy makaron spaghetti na aldente - ja dodaję łyżkę oleju.
W tym czasie boczek i cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i obsmażamy na małym ogniu, mieszając co chwilę. Następnie dodajemy śmietanę rozbełtaną z jajkiem i dokładnie mieszamy,aż
sos ciut zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Ugotowany "al dente" makaron polewamy sosem i posypujemy startym serem.

Przepis z folderu Biedronki i ichnich składników - wyszło jak trza i nie było dąsów
od najmłodszego co uważam za sukces bo to niejadek oczko




  PRZEJDŹ NA FORUM