

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Wrocek
Posty: 91 #499405 Od: 2008-5-9
Ilość edycji wpisu: 1 | Składniki: makaron spaghetti 30 dkg wędzonego boczku 1 cebula 250ml śmietany 18% 1 jajo trochę startego żółtego sera bazylia, pieprz, sól
Jak: W posolonej wodzie (ja daję 3 łyżeczki) gotujemy makaron spaghetti na aldente - ja dodaję łyżkę oleju. W tym czasie boczek i cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i obsmażamy na małym ogniu, mieszając co chwilę. Następnie dodajemy śmietanę rozbełtaną z jajkiem i dokładnie mieszamy,aż sos ciut zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Ugotowany "al dente" makaron polewamy sosem i posypujemy startym serem. Przepis z folderu Biedronki i ichnich składników - wyszło jak trza i nie było dąsów od najmłodszego co uważam za sukces bo to niejadek 
|