

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Wrocek
Posty: 91 #153441 Od: 2008-5-9
Ilość edycji wpisu: 1 | Składniki? : 2 "LASKI" kiełbasy podwawelskiej rzecz jasna z Biedronki bo tanio ok 15PLN/kG duża cebula olej ziemniaki pomidory (w czasie zimowym cokolwiek na sałatkę) Jak? : Kiełbache kroimy na plasterki ok 0,5cm i smażymy aż się zarumieni. Później dodajemy posiekaną drobno cebulę i smażymy aż cebula zrobi się taka jaką lubimy - rzecz gustu. W czasie smażenia kiełbachy ziemniary gotują się (wodę się soli!). Sałatkę z pomidorów robimy klasycznie czyli siekamy pomidorki tak jak lubimy dodając posiekaną cebulę i przyprawy: sól,pieprz i to co się lubi. W zimie jako sałatkę polecam gotowe pikle z LIDLa albo własnego wyrobu.
Podajemy klasycznie na płaskim talerzu - talarki kiełbasiane obok z ziemniaczkami i surówką. Smażoną cebulką okraszamy ziemniaki.
Palce lizać = nihil novi!
p.s. Ew. problemy ze zgagą? >> do gastrologa - BO to nie jest zdrowe żarcie ale zajebiście dobre.
[b] |