

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Wrocek
Posty: 91 #144381 Od: 2008-5-9
| Składniki: Gotowy sos spagetti z "Łowicza" - taki w słoiku. Ok 300g mielonego mięsa najlepiej "grzeszna" wieprzowinka ale jak nie ma to może być cokolwiek. Zioła prowansalskie. Kilka ząbków czosnku. Bazylia (koniecznie). Ser żółty. Makaron spagetti - może byc lepszy za 3-4 zeta. Olej. Sól.
Jak sie robi:
Rozdrobnione mięso smażymy na oleju z dodatkiem zioła prowansalskiego aż stanie się lekko brązowe. Potem wyciskamy wyciskaczem czosnek i calość smażymy jeszcze chwilkę. Teraz dodajemy sos ze słoika i mieszamy na małym ogniu aż do zagotowania mieszaniny. W tym momencie można dodać trochę bazylii. Odstawiamy toto na bok.
Teraz gotujemy makaron. Do wody radzę dodać oprócz soli trochę oleju. Gotujemy go na aldente i odcedzamy po czym na krótko polewamy zimną wodą żeby sie nie posklejał.
Makaron wykładamy na talerze posypujemy utartym serem i polewamy gorącym sosem. Posypujemy bazylią.
Wypas na maksa! |