Spagetti Bolonjeze z prefabrykatów
Niebo w gembie
Składniki:
Gotowy sos spagetti z "Łowicza" - taki w słoiku.
Ok 300g mielonego mięsa najlepiej "grzeszna" wieprzowinka ale jak nie ma to może być
cokolwiek.
Zioła prowansalskie.
Kilka ząbków czosnku.
Bazylia (koniecznie).
Ser żółty.
Makaron spagetti - może byc lepszy za 3-4 zeta.
Olej.
Sól.

Jak sie robi:

Rozdrobnione mięso smażymy na oleju z dodatkiem zioła prowansalskiego
aż stanie się lekko brązowe.
Potem wyciskamy wyciskaczem czosnek i calość smażymy jeszcze chwilkę.
Teraz dodajemy sos ze słoika i mieszamy na małym ogniu aż do zagotowania mieszaniny.
W tym momencie można dodać trochę bazylii.
Odstawiamy toto na bok.

Teraz gotujemy makaron. Do wody radzę dodać oprócz soli trochę oleju.
Gotujemy go na aldente i odcedzamy po czym na krótko polewamy
zimną wodą żeby sie nie posklejał.

Makaron wykładamy na talerze posypujemy utartym serem i polewamy gorącym sosem.
Posypujemy bazylią.

Wypas na maksa!


  PRZEJDŹ NA FORUM