Ziemniary z warzywami z patelni.
na ostro
Pozostałe z dnia poprzedniego ugotowane ziemniaki (4-5 szt)kroimy na plastry
a potem w półksiężyce. Obsmażamy na oleju i dodajemy podobnie spreparowane 2-3 kawałki
kiełbasy śląskiej - smażymy kilka minut aż produkty się lekko zarumienią.
Dodajemy 1/2 opakowanie mrożonki "mieszanka chińska" np. z Biedronki i przykrywamy
patelnię na tak długo aż warzywa zrobią się lekko miękkie - w tym czasie należy od czasu do czasu
delikatnie zamieszać zawartość patelni.
Następnie dodajemy 2 łyżki AJWARU (ciężko to kupić ale niezbędne) oraz 3 łyżki wody
oraz przyprawy wg. upodobań .Ja dosalam i dodaję pikantnego sosu chili.

Po kilku minutach podgrzewania potrawy z jednoczesnym delikatnym mieszaniem - można podawać.

(Skład na 2 osoby.)

Bosskie oczko


  PRZEJDŹ NA FORUM