Ziemniary z warzywami z patelni. na ostro |
Pozostałe z dnia poprzedniego ugotowane ziemniaki (4-5 szt)kroimy na plastry a potem w półksiężyce. Obsmażamy na oleju i dodajemy podobnie spreparowane 2-3 kawałki kiełbasy śląskiej - smażymy kilka minut aż produkty się lekko zarumienią. Dodajemy 1/2 opakowanie mrożonki "mieszanka chińska" np. z Biedronki i przykrywamy patelnię na tak długo aż warzywa zrobią się lekko miękkie - w tym czasie należy od czasu do czasu delikatnie zamieszać zawartość patelni. Następnie dodajemy 2 łyżki AJWARU (ciężko to kupić ale niezbędne) oraz 3 łyżki wody oraz przyprawy wg. upodobań .Ja dosalam i dodaję pikantnego sosu chili. Po kilku minutach podgrzewania potrawy z jednoczesnym delikatnym mieszaniem - można podawać. (Skład na 2 osoby.) Bosskie |