Twistery - prawie jak w KFC pycha |
To Nasze forum jest takie drętwe że na rozruch daje kolejny wypróbowany przepis: Potrzebne składniki: - duże naleśniki z ciasta bez cukru i wanilii - filety z kurczaka - panierka do drobiu np.Kamis - ogórek zielony - pomidor - kapusta pekińska - krem sałatkowy w tubie (np. taki z Lidla) albo majonez Jak: Pomidor i ogórek (po obraniu) kroimy w kostkę Z pekińskiej odrywamy liście i wykrawamy twardy "rdzen" Filety kroimy na wąskie paski i po zapanierowaniu smażymy na złoto ale niezbyt szybko bo mięso nie może być surowe ![]() Usmażone kawałki fileta układamy na 1/3 szerokości naleśnika, dodajemy pasek z pekińskiej, wzdłuż dodajemy kostki ogórka i pomidora. Na całść wyciskamy pasek sosu. Całość ostrożnie zawijamy tak aby po pierwszym zwoju dolną część twistera podwinąć. Gotowe! Wskazówki: Z ilością ważyw sosu nie należy przesadzić żeby twister trzymał się całości i nic nie kapało. Najlepiej tak ustawić czynności aby zawijać twistery zaraz po usmażeniu mięsa. Naleśniki nie powinny być ciepłe. Dorosły chłop w normie fizycznej nie zje więcej niż 3 szt. ![]() |