Twistery - prawie jak w KFC
pycha
To Nasze forum jest takie drętwe że na rozruch daje kolejny wypróbowany przepis:

Potrzebne składniki:
- duże naleśniki z ciasta bez cukru i wanilii
- filety z kurczaka
- panierka do drobiu np.Kamis
- ogórek zielony
- pomidor
- kapusta pekińska
- krem sałatkowy w tubie (np. taki z Lidla) albo majonez

Jak:
Pomidor i ogórek (po obraniu) kroimy w kostkę
Z pekińskiej odrywamy liście i wykrawamy twardy "rdzen"
Filety kroimy na wąskie paski i po zapanierowaniu smażymy na złoto ale niezbyt szybko
bo mięso nie może być surowe wesoły

Usmażone kawałki fileta układamy na 1/3 szerokości naleśnika, dodajemy pasek z pekińskiej,
wzdłuż dodajemy kostki ogórka i pomidora. Na całść wyciskamy pasek sosu.
Całość ostrożnie zawijamy tak aby po pierwszym zwoju dolną część twistera podwinąć.
Gotowe!
Wskazówki:
Z ilością ważyw sosu nie należy przesadzić żeby twister trzymał się całości i nic nie kapało.
Najlepiej tak ustawić czynności aby zawijać twistery zaraz po usmażeniu mięsa.
Naleśniki nie powinny być ciepłe.
Dorosły chłop w normie fizycznej nie zje więcej niż 3 szt. oczko


  PRZEJDŹ NA FORUM